Вітаю всіх гостей та допитливих школярів! Рада зустрічі! Дякую, що завітали)))

Міжнародний день дитячої книги

Сьогодні, 2 квітня, у день народження Г. Х. Андерсена, відзначають Міжнародний день дитячої книги.

Яка ж це радість тримати нову книжку у своїх руках! Спочатку ви не знаєте, про що ця книга. Ви опираєтеся спокусі відкрити останню сторінку. І як чудово книжка пахне! Неможливо розділити цей запах на компоненти: чорнило, клей … ні, зовсім ні. Існує особливий книжковий запах, захопливий і унікальний. Краєчки деяких сторінок будуть склеєними – так, ніби книжка ще не прокинулася. А прокинеться вона тоді, коли ти почнеш читати.

Ти ростеш і світ навколо стає складнішим. Ти зіштовхуєшся з питаннями, на які навіть дорослі не завжди готові відповісти. Тим не менш, важливо, мати когось, із ким можна поділитися своїми сумнівами та секретами. І знову на допомогу приходить книжка. Кожен із нас, напевно, ловив себе на думці: «Ця книжка була написана про мене!». І улюблений персонаж несподівано виявлявся схожим на тебе. Він відчував ті ж проблеми і вирішував їх із гідністю. І був ще один персонаж – він не схожий на тебе, але ти хочеш наслідувати його, хочеш бути сміливим і винахідливим, як він.


Про те, що сучасні діти мало читають, говорять на кожному розі. Найбільше в цьому звинувачують гаджети, інтернет, YouTube і TikTok. 

"Є відомий вислів "ті, хто читають книги, завжди будуть керувати тими, хто дивиться телевізор" — зараз те саме можна сказати про соцмережі. Читання підвищує задоволеність життям, а використання соцмереж – знижує.  






Немає коментарів:

Дописати коментар